Meni Zapri

Domača ali naročena v slaščičarni – torta mislim!

Pozdravljeni, že kar dolgo se nisem oglasil. Poletje in organizacija/priprava porok so vzele velik del mene. A poletje do sedaj me je zopet nagradilo še z več izkušnjami pri svojem delu, zato sem se odločil, da pa bi “par” besed namenil naročilu poročne torte. In že kar na začetku naj povem, da zagovarjam naročilo torte v slaščičarni.

porocna_torta

Zakaj? Domača torta je zares dobra, domača, lastna in slastna. A to je le nekaj dobrih razlogov zakaj bi se odločil za domačo torto. Pri le tej nastane pri sami postrežbi kar nekaj problemov: prvi se začne že pred tem – to je prevoz – torta pri prevozu ni pravilno ohlajena in zaradi tega teče!!! Teče in pride do gostinca “razpacana” in mehka. Nepravilni prevoz in skladiščenje torte do gostinskega lokala torto uniči. Druga zadeva so stojala – ponavadi niso profesionalna in zaradi tega zelo otežujejo njen prevoz in pa kasneje tudi rezanje. Profesionalna stojala so trša in narejena za to priložnost. Lahka, plastična stojala so lomljiva, krhka in nepraktična, ker se upogibajo in je nevarnost, da torta pade. Tretji problem največkrat nastane pri sami postrežbi torte – torta pride do mladoporočencev že dokaj “utrujena” kar pomeni, da so jo ure čakanja “načele”. Torta je pred serviranjem mehka in se zelo težko reže.

Če je sreča in je če dokaj dobra, ne razpade. In še bi lahko našel, ampak bi se ustavil pri teh tehtnih razlogih zakaj torto naročili pri izkušenih in PROFESIONALNIH slaščičarjih. Torta bo dostavljena pravi čas, s primernim prevozom (primerno ohlajena) in narejena tako, da zdrži tudi nekaj ur ; vsekakor pa da zdrži razrez in da so podstavki za torto primerni. Seveda je na koncu odločitev vajina, a vendar bi vama želel svetovati glede na izkušnje, ki jih imam do sedaj. S tem pa vama privarčeval čas in “beljenje glave” s tem kako bo to storjeno, kdaj bo in če bo ok. Sladke sladkosti so le tiste, ki naredijo piko na i in euro več za vrhunsko sladkanje naj ne bo ovira za naročilo torte pri tistih, ki se z zadevo ukvarjajo profesionalno in vsakodnevno.