Meni Zapri

Poletje naj bo poletje, jesen jesen, tudi pri izbiri hrane.

Dragi moji bralci! Bliža se nam jesen, vsi spočiti in odpočiti se vračamo nazaj na delovna mesta in vračamo svoje misli v strugo vsakodnevnega življenja in dnevnih tem, problemov in veselja. Vselej vam privoščim več veselja kot problemov, a žal življenje prinese vse. Veselje, ki ga prinaša poroka, je veselje, ki si ga vsi želimo. Veselje, ki prinaša mirno in srečno srce. Veselje, ki ostane v nas zavedno. Ko pripravljamo in organiziramo poročne slavje pa moramo biti pozorni tudi na to v katerem letnem času ga organiziramo. S tem mislim predvsem na letni čas in primerno izbiro hrane za določeni letni čas.

Večina porok se odvija v poletnem času in največkrat si pari zaželijo v poletju svinjine in še svinjine, zakaj? Hja, da ne bodo svatje razočarani. Prosim vas, bodite pozorni in privoščite svojim gostom na svatbi, nekaj drugačnega. Drznite si! Ribica, ribica in še enkrat ribica. Poletni večer, ki ga lahko tako lepo polepša izbira prave hrane, letnemu času primerne. Tudi če je nimajo vsi radi, primerno pripravljena in izbrana riba bo navdušila vsakega, tudi nejedca rib. Zakaj? Ko dobijo gostje pred sabo polni krožnik, v mislih “omedlijo” od tega, ko vidijo koliko bodo morali pojesti. File, katerekoli ribe, ki vama bo všeč, je tudi ena izmed dobrih in zanimivih izbir. Naj bo morska ali sladkovodna, vsaka zna po svoje omrežiti okus še tako zapletenega jedca, če je le dobro pripravljena. Hrana, ki se lahko hitro konzumira, da občutek sitosti, vašim gostom pa ne bo napolnila želodčka do onemoglosti. Naj bodo še tako zapleteni, bodo spoštovali vajino odločitev. Če bo dobra pa še toliko bolj. Strastne mesojedce lahko zadovoljita v eni izmed drugih jedi, ki se bodo pojavile skozi večer. Poleg ribice, je tukaj tudi piščanec (kljub temu, da protokol pravi, da se piščanec na uradni zadevi naj ne bi “nosil” na mizo), govedina, tudi teletina.

izbira_hrane_poroka

Lahko, sveže, poletno – naj bo moto pri izbiri hrane tistih mladoporočencev, ki pripravljate svoj event v juniju, juliju in avgustu. Hitre pomladne porokice, so tiste, ki očarajo, ki prevzamejo. Prebuja se narava, z njo pa tudi mi – strastni jedci in tisti, ki pripravljamo in izbiramo hrano za porokico v aprilu in maju. Izbirajte sveže in vse prve pomladne sadove, ki jih ponuja narava. Naj se na krožniku čuti, da se narava prebuja tudi v vama. Ne pozabita, da so ljudje “siti” težke hrane, ki jih obdaja čez zimo. Sveži, pomladni krožniki, ki spodbudijo tek in obnorijo borbončice. Prepustite, da vaš krožnik za vajine goste, oblikuje narava s svojo svežino in vsem kar ponuja. V mislih imam šparglje, motovilec, prva vrtna zelenjava, piščančke, teletina, takšne in drugačne ruladice,… Ne smemo pa pozabiti na lepo in bogato jesen. Hladna jutra in topel sonček, ki nas greje skozi dan je še en razlog več za uživanje jesen življenja in odličen čas, za pripravo poroke. Meni osebno so jesenske poroke najlepše. Ni vroče in še dovolj toplo za “takšno ali drugačno fešto”. Vemo pa tudi, da jesen ni skromno z jedmi in da ima tudi jesen svoje čare – bučke, kostanji, sadje, ki se ravno pobira, grozdje, svinjina, govedina in še in še. Bodite drzni pri svoji izbiri. Naj ne bo presenečenje samo vajina poroka pač pa tudi jedilnik, ki sta ga izbrala za vajine goste. Želim vama dobro izbiro in veliko svežih, norih idej. Benjamin Kračun, poročni svetovalec in organizator

dnevi_lignjev_ob_zeleznici