Domov

Poletje naj bo poletje, jesen jesen, tudi pri izbiri hrane.

Dragi moji bralci! Bliža se nam jesen, vsi spočiti in odpočiti se vračamo nazaj na delovna mesta in vračamo svoje misli v strugo vsakodnevnega življenja in dnevnih tem, problemov in veselja. Vselej vam privoščim več veselja kot problemov, a žal življenje prinese vse. Veselje, ki ga prinaša poroka, je veselje, ki si ga vsi želimo.

Prestiž po francosko.

Prestiž po francosko. Francija, dežela doživetij in dežela lepot. Lepote, ki segajo v vse kotičke narave, gozdov, brezmejnih polj sivke in seveda odličnega vina, šampanjcev in hrane. Ob vseh dobrotah kulinarično bogate Francije ne smejo ostati neodkriti mali francozi – slastni, sočni, barviti in vrhunski macaronsi. Macaronsi izvirajo iz Italije, natančo iz leta 1533, kot

Domača ali naročena v slaščičarni – torta mislim!

Pozdravljeni, že kar dolgo se nisem oglasil. Poletje in organizacija/priprava porok so vzele velik del mene. A poletje do sedaj me je zopet nagradilo še z več izkušnjami pri svojem delu, zato sem se odločil, da pa bi “par” besed namenil naročilu poročne torte. In že kar na začetku naj povem, da zagovarjam naročilo torte

Kakšne so dejanske želje, pričakovanje in kaj je še ok?

Dragi naši mladoporočenci. Zadnje čase se pogosto sprašujem, ko opravljam razgovore za poroke ali so želje mladega para dejansko to kar govorijo ali so to samo sanje? Sanje = predstava o tem kakšna bi poroka morala biti. Eno je, da želiš ustreči svojim gostom, drugo pa so tvoje želje, vajine, kaj si dejansko želita vidva,

Povezovanja in sodelovanja v Penzionu Kračun

Cheers naši dragi bralci. Veseli smo in ponosni, da lahko napovem druženje z likovniki, akademskimi slikarji in ustvarjalci cele Slovenije. Združevali bomo risbo, hrano in vino. Po enem letu premora je zopet nastopila čast, ki jo nosi Penzion Kračun za gostitev izbranih slovenskih ustvarjalcev. Spremljajte nas ali obiščite na zaključni prireditvi, ki bo 25. maja

Svet hiti in beži. Topel dom je vse kar rabimo?!

Dragi moji, naši. Prihaja vikend praznikov; čas, ko bo zopet vsega v izobilju in ko bodo zopet med nas stopila čustva – dom, toplina, hrana, sorodniki, prijatelji, partnerji – vsi, ki jih imamo radi. Prihaja čas, ko je prav, da si vzamemo “minutko” časa zase, družino, partnerja, ljubo osebo. Jo/ga povabimo na kavo, sladico, tortico,

10 dejstev o hrani na poroki

Dragi moji mladoporočenci in vsi povabljeni na poroko. Tukaj pišem v imenu mladoporočencev in v imenu vseh, ki se boste udeležili poroke. Naj vam razkrijem, za tiste, ki tega še ne veste, da je hrana ena izmed glavnih skrbi poročnega para. Ko izbirata hrano, ki jo boste gostje zaužili na poročni svatbi, pa pogosto naletita

Spopadli so se najboljši

Na 1. tekmovanju picopekov v Penzionu Kračun, so se “spopadli” najboljši med najboljšimi. Tako smo dobili prve tri zmagovalce, ki so si z vnemo, voljo in izredno dobrimi picami pridobili svoja priznanja. Moje besede o tem: Priznam, da me je bilo na začetku strah; kaj se bo zgodilo, bo vse ok, bodo vsi prišli na

Naša sladka razvajanja.

Voščimo vam

Spoštovani gostje Penziona Kračun. Leto 2011 se poslavlja; prihaja 2012, obetavno, zanimivo in živahno. Zato bi se vam ob tej priložnosti radi zahvalili vsem zvestim gostom, ki se redno vračate v penzion in nas podpirate s svojimi obiski. Hvala iz srca, ker ste in ker je naš penzion vaša izbira, za vas in vaš želodček.